3533 Miskolc, Csermőkei út 147. | Nyitva H-P 7:00-17:00, SZO 7:00-12:00

AQUA-STOP betoncserép impregnáló 10l

A ROOFTOP CONCRETE ROOF emulzió hidrolízisre képes stabilizált szilán/sziloxán keveréket tartalmaz. A hidrolízis a felületre való felhordás és a felületbe történő behatolás után következik be, ami felbontja az emulziót. Az emulzió felbomlásakor alkohol szabadul fel és az emulzió vízlepergető szilikongyantává alakul át. A vízlepergető hatás még a felhordást követő rövid időn belül bekövetkező eső ellenére sem romlik jelentősen.
Jelentősen csökkenti az építőanyag kapilláris úton történő vízfelszívó képességét, de a pórusokat, kapillárisokat nem tömíti el. Ennél fogva csekély vagy alig észrevehető, mérhető az építőanyag légzésében bekövetkezett változás.

Alkalmazás:

Kiváló vízlepergető, még az olyan erősen alkalikusra is, mint a betoncserép. Speciális hatóanyagának köszönhetően több évtizednyi védelmet biztosít a betoncserepeknek. Aktív hatóanyagtartalmának köszönhetően nem foltosodik, nem szennyeződik, nem algásodik betoncserép.

Tárolás:

Eredeti, zárt edényben 0-30oC között legalább 12 hónapig eltartható a címkén feltüntetett dátumtól számítottan. A tapasztalatok szerint azonban akár 2 évig is tárolható minőségromlás nélkül. A hígítás esetén a tárolás során felszíni krémesedés jelentkezhet, de ez nem irreverzibilis folyamat, azaz rövid idejű rázás, vagy keverés után ismét homogén, tulajdonságaiban meg nem változott anyagot kapunk. Kis mennyiségű konzerváló szert tartalmaz a mikroorganizmusok és gombák ellen. Vízzel történő hígítás esetén a konzerváló anyag felhígul, ezért a hígított anyagot 20oC-on kb.1 hónapig lehet még tárolni.

Hígítás, feldolgozás:

Az anyagot csak hígítva lehet felhasználni! 1 liter ROOFTOP CONCRETE ROOF-ot 50 liter vízbe kell keverni. Hígításához a csapvíz megfelelő.

A szer hígítása után a betoncserepet 2 percre kell bemártani a hígított anyagba úgy, hogy a cserepeket mindig ellepje a folyadék, majd rövid száradás után a cserép felhelyezhető a tetőre. A folyamatosan fogyó hígított anyagot állandóan pótolni kell az előre bekevert folyadékból. Utólagos kezeléskor a cserepet alaposan meg kell tisztítani (pl.: Aqua-Stop W® Moss and ALGAE REMOVER-rel, majd gőzborotvával) és száradás után háti permetezővel locsolva (porlasztani TILOS!) lehet a kezelést elvégezni.

Az anyagot ajánlatos ráfolyatással, vagy nagycseppes permetezéssel a kezelendő felületre két rétegben felhordani. A második réteget minden esetben az első réteg megszáradása előtt kell felvinni („nedves a nedvesre” eljárás). A kezelendő felületen mindig végezzünk próbakezelést. Így számíthatjuk ki pl. a kívánatos anyagmennyiséget.

Figyelem: A kezelendő felület nem lehet átforrósodva!

Árajánlatkérés a termék megrendeléséhez

Kérjük add meg a szükséges adatokat és írd le üzenetben a részleteket - mint: termék neve, mennyiség, szállítási cím, stb.